Департамент охорони здоров'я Полтавської обласної державної адміністрації

Ви завітали на сайт структурного підрозділу Полтавської обласної державної адміністрації

НА ПОЛТАВЩИНІ ПОКАЗНИК ЗАХВОРЮВАНОСТІ НА ГРІ НА СТАБІЛЬНОМУ РІВНІ

| Коментарі відсутні

За інформацією ДУ «Полтавський обласний лабораторний центр МОЗ України», на Полтавщині за 6 тиждень 2019 року (станом на 11.02.2019 р.) сезонний підйом захворюваності на гострі респіраторні інфекції на стабільному рівні. Показник по області нижче епідпорогового.

За тиждень на гострі респіраторні інфекції захворіло 5 тисяч 693 особи. Захворюваність зросла на 9%, але показник нижче епідпорогового на 56%.

Дітей захворіло 3 тисячі 538 осіб, що складає 62% від усіх захворілих. При дослідженнях методом ПЛР визначається циркуляція вірусу грипу А Н3N2. Госпіталізовано по області 227 хворих на ГРІ, що складає 4% від кількості захворілих.

Якщо вже захворіли – залишайтеся вдома

Про це ще раз наголошують полтавські медики і рекомендують низку порад, яких варто дотримуватися завжди, коли ви починаєте лікування грипу, ГРІ та звичайної застуди.

Зрозуміти, на що ви захворіли і яке потрібно вам лікування, допоможе професійна консультація сімейного лікаря. Адже самолікування може бути небезпечним для вашого здоров’я.

Зверніть увагу, що лікування грипу, ГРІ та звичайної застуди не відбувається без трьох основних правил:

Правильне харчування

Щоб лікування було ефективним, у свій раціон харчування необхідно включити курячий бульйон, чай із малиною і медом, воду із соком лимона або апельсина, напої з екстрактом чорної бузини.

А деякі продукти варто і виключити. Наприклад, солодощі, фаст-фуд, алкогольні напої і напівфабрикати будуть ворогами, коли ви почали лікування.

«Правильне» повітря

Швидке і правильне лікування залежить від того, яким повітрям ви дихаєте. Головне, воно не повинно бути надто сухим, спертим або теплим. Провітрюйте мінімум двічі на день усе приміщення, звичайно, виходячи з нього. Також вашим помічником слугуватиме зволожувач повітря: полегшить кашель і нежить, врятує від сухості шкіри.

Температурний режим

Часто люди побоюються позначки на градуснику вище за +37,5оС і намагаються збити температуру. Цього робити не варто, поки вона не підвищилася до позначки +38,5оС. Крім того, в жодному разі, коли почали лікування, не виходьте на вулицю і не приймайте гарячу ванну. Різкі перепади температури згубно впливають на здоров’я в цілому.

Дотримання цих основних, але водночас банальних правил, у комплексі із призначеннями сімейного лікаря, призведе до того, що лікування буде ефективним і швидким.

Прес-центр Департаменту охорони здоров’я Полтавської ОДА

Напишіть відгук