Департамент охорони здоров'я Полтавської обласної державної адміністрації

Ви завітали на сайт структурного підрозділу Полтавської обласної державної адміністрації

«Картинка для ЗМІ»: Бiля департаменту охорони здоров’я звели шибеницю

| Коментарі відсутні

Громадські діячі Сергій Чередніченко та Ігор Головатий 25 травня знову пікетували Департамент охорони здоров’я Полтавської ОДА. Цього разу вони привертали увагу до своїх вимог  знаряддям, яке вони назвали «Люстратор – НГ(«Народний гнів»)»

Окрім двох активістів, до так званого «мітингу громадськості» не долучились навіть пересічні перехожі.

Організатори  підготувались заздалегідь, використали вже відомі «декорації» з портретами керівників галузі і обласних чиновників, а також привезли меблі в кольорах російського триколору – синій стіл і червоні стільці, і на тлі білої машини зайняли частину проїжджої частини перед Департаментом, створюючи складнощі для паркування підлеглим Департаменту з районів.

Співробітники Департаменту охорони здоров’я працювали у звичайному режимі, не відволікаючись на особисті образи та демонстрацію під стінами закладу. За порядком на вулиці наглядали правоохоронці, щоб не допустити подальшого загострення ситуації.

Час від часу, активісти викрикували гасла у мікрофон. Жителі сусідніх будинків обурювались гучною музикою, що спершу лунала з колонок.

Але найбільшу увагу привертала шибениця, яку демонстративно звели прямо перед будівлею. Оскільки Департамент розташований поблизу кількох навчальних закладів, перехожі, особливо діти, з острахом проходили повз дійства. Дехто переходив дорогу, через почуття відрази і неприємні асоціації, які викликала «креативна» ідея активістів.

Активісти вкотре старанно вивісили гасло про люстрацію, виставили нові стенди, використовуючи, за їх словами, колір «революції» – червоний (символ крові, гніву, війни, загрози), щоб доповнити картину зі знаряддям для страти.

–       А перш ніж ставити цю штуку, активісти думали, що вони роблять? – обурився батько школяра, полтавець Сергій М. – І що як раптом місцеві сепаратисти назнімають таке, викладуть в Інтернет на радість агресору? І будуть потім сюжети «про розіп’ятих хлопчиків» і повішених мирних жителів.

Претензії до чиновників незмінні: діяльність «Лікарняної каси Полтавщини», обласного патологоанатомічного бюро ТзОВ «Віта», фондів при лікарнях міста та області, порушення законодавства в діяльності КП «Полтавафарм».

— Сьогодні ми хочемо, щоб чиновники зрозуміли, що наше терпіння добігає кінця! І якщо влада не відсторонить Пругла, Лисака та Курилка ми, згідно з Конституцією України, почнемо діяти як написано в статті 5, — говорить Ігор Головатий.

Сергій Чередніченко та Ігор Головатий стверджують, що мають кілька течок доказів і документів, але їх оприлюднення ще не на часі.

Напишіть відгук