Департамент охорони здоров'я Полтавської обласної державної адміністрації

Ви завітали на сайт структурного підрозділу Полтавської обласної державної адміністрації

Медична рада обласної клінічної лікарні ім. М.В.Скліфосовського за підсумками діяльності за І квартал поточного року

| Коментарі відсутні

25 квітня 2012 року відбулася медична рада обласної клінічної лікарні ім. М.В.Скліфосовського за підсумками діяльності за І квартал поточного року, у якій взяв участь начальник ГУОЗ ОДА Віктор Лисак.

Із доповіддю на засіданні виступив головний лікар ПОКЛ Євген Скалянський. Він відзначив, що за звітній період лікарями обласної консультативної поліклініки та діагностичного центру проконсультовано понад 35 тисяч осіб. У відділеннях лікарні проліковано 5768 пацієнтів (при плані 5224), що більше в порівнянні з
минулими роками.

Відсоток пролікованих в закладі сільських жителів протягом останніх років знаходиться на сталому рівні – близько 65%. Серед районів області за рівнем надання консультативної допомоги найбільша кількість хворих на консультативний прийом звернулося з Машівського району – 33,2 на 10 тис. населення, Чутівського – 25,5, Зіньківського – 23,7, Карлівського – 23,1, Полтавського – 19,5. Середня тривалість перебування хворого на ліжку становить 9,7 днів, при плані 11,5 дн.

У І кварталі поточного року проведено понад 3 тисячі оперативних втручань. У відділенні інтервенційної радіології проведено 208 оперативних втручань (І кв. 2010 – 199).

Продовжується робота по наближенню високоспеціалізованої медичної допомоги жителям сільської місцевості. За звітній період проведено 28 виїздів: бригадних – 1; індивідуальних – 27. Фахівцями оглянуто 461 особу, лікування призначено 105 пацієнтам (84,7%).

За І кв. 2012 року в ПОКЛ кількість звернень громадян склала 57 (І кв. 2011 – 48, І кв. 2010 – 73). Найбільша кількість звернень по регіонах області розподілилась наступним чином: Хорольський – 1,0 на 10 тис. населення, м. Полтава – 0,9, Пирятинський – 0,7, Карлівський – 0,67. Усі звернення громадян, направлених із ГУОЗ ОДА, було розглянуто фахівцями обласної клінічної лікарні. Питання виконання відповідей на звернення громадян знаходяться на постійному контролі адміністрації, щотижнево заслуховуються на ранкових апаратних нарадах та щоквартально – на медичних радах лікарні. Детально проаналізували роботу служб заступники головного лікаря та керівники відділень закладу. За результатами роботи медичної ради прийнято відповідне рішення.

Напишіть відгук