Департамент охорони здоров'я Полтавської обласної державної адміністрації

Ви завітали на сайт структурного підрозділу Полтавської обласної державної адміністрації

Реформування стоматологічної служби на Полтавщині

| Коментарі відсутні

На черговій сесії Полтавської обласної ради схвалено обласну Програму реформування стоматологічної служби Полтавської області на 2013-2016 роки.

Метою програми є поетапне реформування стоматологічної служби області – перехід на більш ефективну систему економічного управління та планування фінансових, кадрових і матеріальних ресурсів, модернізація основних виробничих фондів, запровадження новітніх технологій, що в кінцевому результаті сприятиме зміцненню здоров’я населення та якості надання стоматологічної допомоги.

Зокрема, передбачається створити комунальну установу «Полтавський обласний центр стоматології – стоматологічна клінічна поліклініка» Полтавської обласної ради шляхом приєднання до обласної клінічної стоматологічної поліклініки стоматологічних відділень та стоматологічних кабінетів закладів охорони здоров’я, поступово сформувати оптимальну мережу закладів третинного рівня та створити у складі центральних районних лікарень стоматологічні відділення для надання консультативно-діагностичної стоматологічної допомоги тощо.

Обласна Програма реформування галузі розрахована на три роки. І вона не передбачає скорочення робочих місць та збільшення фінансування. Реформа змінить тільки підпорядкування бюджетів медичних закладів.

Напишіть відгук