Департамент охорони здоров'я Полтавської обласної державної адміністрації

Ви завітали на сайт структурного підрозділу Полтавської обласної державної адміністрації

На Полтавщині активно здійснюється організація централізованої диспетчерської

| Коментарі відсутні

У сучасному світі автоматизації та управління комунікаціями не можливо обійтися без централізованого контролю та обробки інформації. Тому, активно впроваджуючи в життя соціальні ініціативи  Президента України В.Ф.Януковича та реалізовуючи Закон України «Про екстрену медичну допомогу», у Полтавській області завзято йдуть роботи зі створення єдиної потужної оперативно-диспетчерської служби, з пунктом управління на базі Полтавського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

У інтенсивному режимі проводяться роботи з реконструкції частини будівлі Полтавського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф по вул. Володарського під сучасне, облаштоване за всіма європейськими вимогами, приміщення майбутньої єдиної диспетчерської служби, яку буде оснащено всієї необхідною апаратурою, наданою Національним проектом «Вчасна допомога».

Проектні роботи проводяться фахівцями кафедри дизайну архітектурного середовища та містобудування Полтавського національного технічного університету ім. Ю.Кондратюка.

Наразі здійснюються будівельні роботи: заміна вікон, стін та стелі. Робитимуться перегородки під 16 комп’ютеризованих робочих місць.

Функціонування такої єдиної диспетчерської служби, з використанням сучасних GPS-технологій, дозволить значно спростити та підвищити якість надання екстреної медичної допомоги жителям Полтавської області, більш ефективно скоординувати та сконцентрувати наявні людські та технічні ресурси. Оскільки вона контролюватиме пересування бригад служби екстреної медичної допомоги, їхнє місцеперебування для зменшення часу приїзду найближчої вільної бригади та направляти пацієнтів для надання їм необхідної медичної допомоги відповідно за профілем.

Дотримання графіку проведення робіт контролюється Департаментом охорони здоров’я Полтавської облдержадміністрації.

Напишіть відгук