Департамент охорони здоров'я Полтавської обласної державної адміністрації

Ви завітали на сайт структурного підрозділу Полтавської обласної державної адміністрації

Приємна подія для хворої малечі з нагоди початку навчального року

| Коментарі відсутні

Новий учбовий рік розпочався для малечі, яка перебуває на лікуванні у дитячому відділенні Полтавського обласного клінічного протитуберкульозного диспансеру, з приємних подій, які допомогли скрасити їхнє лікування та реабілітацію.

Варто відзначити, що проблема дитячого туберкульозу не оминула й Полтавську область. Дитяче відділення обласного клінічного протитуберкульозного диспансеру з 1979 року є єдиним закладом в області, де надається спеціалізована медична допомога дітям, хворим на туберкульоз. Заклад розрахований на 50 ліжок, зараз на лікуванні перебуває 45 дітей. У відділенні, у зв’язку з досить тривалими лікуванням та реабілітацією, діти проходять шкільну програму – для них проводять заняття вчителі загальноосвітньої школи №8.

Добрі люди з чуйними серцями з громадської організації «Фонд захисту і підтримки талановитих дітей» імені Анатолія Кукоби влаштували дітям, хворим на туберкульоз, справжнє свято.

Того дня маленькі пацієнти із задоволенням взяли участь у веселій ігровій програмі разом із дуже талановитими артистами з Полтавського обласного центру естетичного виховання учнівської молоді. З казковими героями – Буратіно, гномом Сонею та Мальвіною дітлахи танцювали, співали, водили хороводи, брали учать у естафетах та вікторинах.

З вітальним словом до дітей і лікарів звернулася Віра Кальник – почесний голова Фонду захисту і підтримки талановитих дітей ім. А. Кукоби, ініціатор акції, яка зазначила, що таке свято має принести до лікарні радість, оптимізм та головне –  підняти дітям настрій.

Директор Фонду Анатолій Лобач висловив щирі вітання з початком нового навчального року, побажав дітям якнайшвидшого одужання та повернення до родини, щастя та успіхів у навчанні.

Зі свого боку, Володимир Печериця – головний лікар Полтавського обласного клінічного протитуберкульозного диспансеру, заслужений лікар України, висловив вдячність організаторам за влаштоване театралізоване дійство та подарунки, адже такого свята та уваги хворі діти дуже потребують.

Кожному маленькому пацієнту, який, на жаль, напередодні цього свята потрапив до лікарні, організатори подарували іграшки, солодощі та канцелярські товари.

А вдячністю для благодійників стали яскраві задоволені посмішки маленьких пацієнтів дитячого відділення обласного клінічного протитуберкульозного диспансеру.

Напишіть відгук