Департамент охорони здоров'я Полтавської обласної державної адміністрації

Ви завітали на сайт структурного підрозділу Полтавської обласної державної адміністрації

«КОМУНІКАЦІЯ ТА МОБІЛІЗАЦІЯ В ІНТЕРЕСАХ ЗДОРОВ’Я ПОЛТАВЦІВ»

| Коментарі відсутні

Що мають спільного й чим різняться система громадського здоров’я і система охорони здоров’я? Як доносити до людей об’єктивну та необхідну для збереження їх здоров’я інформацію? Що таке колективний імунітет? Про це та багато іншого йшлося під час тренігу із комунікацій у сфері громадського здоров’я, що зібрав у Полтаві три десятки слухачів з усіх кінців області – із Хорола й Чутового, Нових Санжар і Семенівки, Карлівки й Машівки

.заставка

Захід організувало КП «Полтавський обласний центр громадського здоров’я Полтавської обласної ради» у рамках реалізації гранту Глобального фонду для боротьби зі СНІДом, туберкульозом та малярією в Україні. Перед початком роботи керівник Центру Ніна Дурдикулиєва привітала учасників – фахівців із соціальної роботи центрів надання соціальних послуг, неурядових організацій, журналістів.

Про основні зміни в діяльності галузі охорони здоров’я розповів учасникам тренінгу заступник головного лікаря з медичного обслуговування населення КНП «Полтавська центральна районна клінічна лікарня» Полтавської районної ради Руслан Радченко.

Що необхідно знати про громадське здоров’я, пояснювала в деталях доцент кафедри соціальної медицини, громадського здоров’я, організації та економіки охорони здоров’я УМСА Інна Бєлікова.

120571631_811439452944260_2504642791597826340_n

Чимало запитань від слухачів отримала лікар-імунолог Полтавського обласного Центру дитячої імунології, національний тренер ЮНІСЕФ з імунізації Ольга Бастаногова під час презентації «Вакцинація – ефективний засіб первинної профілактики».

Про результати досліджень стану громадського здоров’я Полтавщини у 2019 році, проведеного ГО «Інститут аналітики та адвокації», розповіла керівник проєктів профілактики БО «Світло надії» Євгенія Козун.

IMG_20201001_104015

Про те, як ефективно доносити інформацію до населення, як говорити з людьми про громадське здоров’я йшлося в презентації Ольги Щеглової, літературного редактора КП «Полтавський обласний центр громадського здоров’я Полтавської обласної ради».

Експерт із комунікацій Кристина Криженко провела практичне заняття: тренери, разом із слухачами, розділеними на 4 команди, підготували та презентували для цільових груп (школярів, батьків, працівників сфери обслуговування, засуджених тощо) заходи щодо профілактики таких соціально небезпечних захворювань, як туберкульоз, гепатит, ВІЛ. Представники команд презентували найрізноманітніші заходи: від підготовки друкованої продукції до масових акцій.

Ніна Іванівна2

Враженнями від участі у тренінгу поділилася Галина Шкіленко, фахівець із соціальної роботи з Хоролу: «Дуже вдячна за запрошення. Ми не лише поновили корисні знання та навички, а й отримали купу позитивних емоцій! Запрошуйте ще, обов’язково приїдемо».

Напишіть відгук