Департамент охорони здоров'я Полтавської обласної державної адміністрації

Ви завітали на сайт структурного підрозділу Полтавської обласної державної адміністрації

л
л

В.ЛЯШКО: “248 народних депутатів сказали “ТАК” подальшому розвитку реформи охорони здоров’я, підтримавши законопроект №6306″

| Коментарі відсутні

Президент України, Голова Верховної Ради та Прем’єр-міністр підписали спільну заяву, яка є свідченням єдності всіх гілок влади на шляху України до повноправного членства в Європейському Союзі.
В залі Верховної Ради України зʼявиввся прапор Європейського Союзу!
248 народних депутатів сказали “ТАК” подальшому розвитку реформи охорони здоров’я, підтримавши законопроект №6306.
Ми розпочинаємо інфраструктурний етап реформи охорони здоров’я та остаточно прощаємося із “совком”, будуємо мережу закладів охорони здоров’я європейського зразка, нівелюємо застарілий поділ лікарень на міські, районні та обласні, які часто мали задублювані функції.
Тепер мережа госпітальних округів будуватиметься за кластерним принципом, який відповідатиме потребам і викликам сьогодення. Новий підхід передбачає створення кількох рівнів лікарень: надкластерні, кластерні та загальні.
Госпітальне планування надає кожній громаді чіткий орієнтир – де і які послуги буде отримувати люди. Кожна лікарня матиме свою роль та чітко прописаний функціонал. Більш прості випадки лікуватимуться якомога ближче до пацієнта – в загальних лікарнях, більш складні – в кластерних та надкластерних медичних закладах.
Також законопроект закріплює порядок встановлення мінімального рівня оплати праці медичних працівників, що гарантуватиме зростання рівня зарплати та збереження кадрів в системі охороні здоров’я в післявоєнний період.
Окрім того, законопроект №6306 з 2023 року дозволяє запустити реімбурсацію медичних виробів.

Напишіть відгук