Департамент охорони здоров'я Полтавської обласної державної адміністрації

Ви завітали на сайт структурного підрозділу Полтавської обласної державної адміністрації

Широке обговорення діяльності благодійних фондів в галузі охорони здоров’я

| Коментарі відсутні

10 січня 2014 року у Департаменті охорони здоров’я Полтавської ОДА відбулося широке обговорення діяльності благодійних фондів в галузі охорони здоров’я. Це питання є надзвичайно хвилюючим для переважної більшості мешканців Полтавщини, які звертаються за медичною допомогою до лікувально-профілактичних закладів.

Віктор Лисак – директор Департаменту охорони здоров’я ОДА, звертаючись до присутніх, наголосив, що необхідно спільно вирішити питання прозорості та ефективності діяльності благодійних фондів.

Спілкуючись з пацієнтами лікувально-профілактичних закладів, керівництво Департаменту переконалося, що механізм співпраці з цими структурами потребує вдосконалення.

У обговоренні шляхів поліпшення цієї роботи взяли участь депутат Полтавської обласної ради Діонісій Каплін, заступник директора ДОЗ ОДА Ігор Куделич, начальник відділу фінансово-економічної роботи ДОЗ ОДА Алла Бредіхіна, головний лікар Полтавської обласної клінічної лікарні  Григорій Оксак, начальник управління охорони здоров’я виконавчого комітету Полтавської міської ради Сергій Котов, фахівці фінансово-економічної та юридичної служб.

У результаті спільного обговорення було  досягнуто домовленостей про необхідність напрацювання низки документів у відповідності з діючим Законодавством України. Вони регулюватимуть стосунки лікувально-профілактичних закладів з благодійними фондами. Зокрема, це: оновлені угоди та алгоритм співпраці, порядок проходження коштів, напрямки використання благодійної допомоги, пріоритетність їх витрат, регулярність та форми звітності фондів перед партнерами.

Віктор Лисак підкреслив, що у 2014 році благодійні фонди будуть функціонувати по-іншому та дав доручення фахівцям відповідних служб відпрацювати єдині «правила гри» для ЛПЗ всієї області.

Напишіть відгук