Департамент охорони здоров'я Полтавської обласної державної адміністрації

Ви завітали на сайт структурного підрозділу Полтавської обласної державної адміністрації

Обговорення актуальних птань медицини регіону

| Коментарі відсутні

23 травня поточного року у Департаменті охорони здоров’я Полтавської ОДА відбулася конструктивна зустріч директора Департаменту Віктора Лисака з мером міста Кременчука Віталієм Малецьким.

У зустрічі взяли участь заступник Кременчуцького міського голови Ольга Усанова, член госпітальної ради Підвенного округу Максим Середа та застпуник директора ДОЗ Юрій Курилко та заступник начальника обласного інформаційно-аналітичного центру медичної статистики Юрій Торяник.

Було обговорено широке коло питань, пов’язаних з перспективами розвитку закладів охорони здоров’я міста Кременчука, ходом реалізації урядового проекту «Доступні ліки». Проаналізовано проблемні питання і запропоновано шляхи їх вирішення. Розглядалось питання щодо шляхів співпраці медичних і аптечних закладів, впровадження електронного реєстру пацієнтів, хворих на цукровий діабет, та необхідності виділення додаткових ресурсів з місцевого бюджету на придбання цукрознижуючих препаратів.

Учасники зустрічі зосередили свою увагу на питаннях покращення матеріально-технічної бази лікувально-профілактичних закладів та поліпшення якості надання медичної допомоги населенню. Також обговорено готовність лікарів використовувати медичне обладнання, отримане за рахунок субпроекту «Запровадження інноваційної моделі системи надання послуг хворим на гіпертонію у Полтавській області» проекту «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей», що фінансується Міжнародним банком реконструкції та розвитку, і проходити тренінги по його використанню.

Також обговорено питання створення у м. Кременчуці лікарні інтенсивного лікування другого рівня та відділення невідкладних станів, виділення ресурсів для забезпечення доступності пацієнтів до цих закладів.

У найближчий час заплановано здійснення остаточного формування складу госпітальної ради Південного округу та проведення його засідання з метою формування плану розвитку округу, залучення інфестицій з різних джерел фінансування.

Комплекс сформованих під час зустрічі важливих питань та шляхів їх вирішення сприятиме поліпшенню якості надання медичної допомоги мешканцям регіону.

Напишіть відгук