Департамент охорони здоров'я Полтавської обласної державної адміністрації

Ви завітали на сайт структурного підрозділу Полтавської обласної державної адміністрації

Формування ефективної системи надання медичних послуг – головне завдання

| Коментарі відсутні

На колегії Департаменту охорони здоров’я Полтавської облдержадміністрації підведено підсумки роботи галузі охорони здоров’я Полтавщини у І півріччі 2015 року.

Директор Департаменту охорони здоров’я Віктор Лисак розповів керівникам закладів охорони здоров’я області, присутнім на колегії, про основні напрямки побудови нової національної системи охорони здоров’я. Вона передбачає зміну системи управління галуззю, розбудову системи громадського здоров’я, забезпечення належного рівня та ефективності фінансування системи охорони здоров’я, удосконалення системи кадрового забезпечення, підвищення структурної ефективності медичної допомоги, запровадження системи управління її якістю. Крім того, включено проведення інформатизації галузі, забезпечення ефективної фармацевтичної політики, належний науковий супровід та випереджувальне інформаційно-комунікаційне забезпечення.

Відповідно до проекту Концепції побудови нової національної системи охорони здоров’я України на рівні держави буде вирішено цілу низку завдань на найближчу перспективу (2015-2016 роки).

Більш предметно Віктор Петрович зупинився на тих результатах, що були отримані в першому півріччі 2015 року. Було визначено пріоритети в роботі на друге півріччя поточного року. Керівникам медичних закладів дано доручення з’ясувати причини невиконання окремих завдань та усунути відповідні недоліки у найкоротші терміни.

Головні фахівці Департаменту – Костянтин Вакуленко, Микола Дубинський, Людмила Іванова, Світлана Писаренко, Володимир Мохначов та інші детально проаналізували показники діяльності відповідних служб. Було зосереджено увагу присутніх на забезпеченні ефективності та якості надання медичних послуг.

Взяв участь у обговоренні піднятих питань Володимир Голуб – голова Громадської ради при Полтавській ОДА. Він розповів про ефективну співпрацю з медичною громадою та  спільні заходи, що систематично проводяться. Володимир Семенович відзначив високий професіоналізм полтавських медиків.

На колегії також було розглянуто питання щодо стану виконання «Обласної цільової соціальної програми протидії захворюванню на туберкульоз на 2013-2016 роки» та організації наркологічної допомоги області.

Підводячи підсумки, директор ДОЗ ОДА Віктор Лисак наголосив, що Основами законодавства України про охорону здоров’я визначено, що кожна людина має природне невід’ємне  і  непорушне  право  на  охорону  здоров’я. А суспільство  і  держава  є відповідальними  перед сучасним і майбутніми поколіннями за рівень здоров’я і  збереження генофонду  народу  України.  Також вони забезпечують пріоритетність охорони здоров’я в діяльності держави та вдосконалення медичної допомоги і запровадження здорового  способу життя.

Напишіть відгук