Департамент охорони здоров'я Полтавської обласної державної адміністрації

Ви завітали на сайт структурного підрозділу Полтавської обласної державної адміністрації

Ознайомлення з роботою обласного клінічного кардіологічного диспансеру

| Коментарі відсутні

13 грудня 2011 року голова Полтавської обласної державної адміністрації О.В.Удовіченко, його заступник з гуманітарних питань О.М.Коваль, ректор ВДНЗУ «Українська медична стоматологічна академія» професор В.М.Ждан, начальник Головного управління охорони здоров’я ОДА В.П.Лисак та головні лікарі обласних лікувально-профілактичних закладів ознайомилися з роботою обласного клінічного кардіологічного диспансеру.

Начальник ГУОЗ ОДА В.П.Лисак відзначив, що протягом 5 місяців поточного року здійснено ремонт 4 палат інтенсивної терапії та реанімаційної зали спеціалізованого кардіологічного відділення закладу для хворих на інфаркт міокарду. Тут цілодобово надається швидка і невідкладна висококваліфікована допомога хворим на інфаркт міокарду, небезпечними для життя порушеннями серцевого ритму, гіпертонічними кризами з ускладненим перебігом, реанімованим після зупинки кровообігу. Крім цього, у відділенні функціонують палати на 40 ліжок для проведення стаціонарного етапу реабілітації хворих на інфаркт міокарду.

Головний лікар диспансеру К.Є.Вакуленко повідомив, що за рік у цьому відділенні проліковується в середньому 1500 хворих, з них з гострим інфарктом міокарда – 450 хворих, з нестабільною стенокардією – біля 800.

Голова ОДА О.В.Удовіченко позитивно відзначив зусилля керівників медицини Полтавщини та головного лікаря обласного клінічного кардіологічного диспансеру, спрямовані на поліпшення умов для лікування хворих та роботи медичного персоналу, оснащення закладу новітнім обладнанням та апаратурою. Було відзначено, що з обласного бюджету на проведення ремонтних робіт було витрачено 460 тисяч гривень. Для відділення було придбано центральну станцію спостереження, реанімаційно-хірургічний монітор та ЕКГ-апарат на загальну суму 91 тисяча 800 гривень. За рахунок благодійної допомоги для відділення у якості подарунку отримано різноманітне обладнання та апаратуру на загальну суму понад 280 тисяч гривень, встановлено надсучасну вентиляційну систему та промисловий кондиціонер на загальну суму понад 200 тисяч гривень.

Олександр Васильович назвав таку роботу прикладом державницького підходу до вирішення питань поліпшення діяльності лікувально-профілактичних закладів, наближення до міжнародних стандартів та пообіцяв всіляке сприяння влади у її продовженні.

Напишіть відгук