Департамент охорони здоров'я Полтавської обласної державної адміністрації

Ви завітали на сайт структурного підрозділу Полтавської обласної державної адміністрації

Засідання обласного штабу з питань профілактики ГРВІ та грипу

| Коментарі відсутні

28.11.2011 р. заступник начальника Головного управління охорони здоров’я облдержадміністрації Ю.В.Курилко провів засідання обласного штабу з питань профілактики ГРВІ та грипу, в якому взяли участь всі члени штабу.

Наталія Горбенко, заступник головного державного санітарного лікаря області, відзначила, що показники захворюваності на гострі респіраторні інфекції залишаються стабільними. За минулий тиждень в області захворіло 8 тисяч 179 осіб, захворюваність зросла на 14% порівняно з попереднім тижнем. Показник захворюваності 55,3 на 10 тисяч населення, нижче епідемічного порогу та нижче, ніж захворюваність на аналогічному тижні минулого року.

Найвищі показники захворюваності спостерігаються в м. Комсомольську, Карлівському, Лохвицькому, Диканському, Полтавському, Котелевському районах, містах Полтаві та Кременчуці. При цьому спостерігається інтенсивне, більш ніж на 20%, зростання захворюваності в Карлівському та Котелевському районах. У Лохвицькому та Диканському районах спостерігаються найвищі в області показники захворюваності школярів.

За тиждень було госпіталізовано 222 хворих, показник госпіталізації стабільний (2,7%), дітей – 183 (82% госпіталізованих).

В області продовжується імунізація проти грипу. Щеплення проти грипу вже отримали понад 10 тисяч мешканців області, найбільше щеплень проведено за рахунок місцевих бюджетів.

Про стан проведення профілактичних щеплень декретованим групам населення та особам з груп ризику у відповідних регіонах розповіли головні лікарі Великобагачанської та Решетилівської ЦРЛ – Л.О.Гавловський та Ю.Є.Черкун.

Світлана Горбаньова, заступник начальника Головного управління освіти і науки облдержадміністрації, розповіла про проведення заходів із профілактики ГРВІ та грип у загальноосвітніх навчальних закладах області.

Головний лікар обласної клінічної інфекційної лікарні Л.Л.Войтенко доповіла про лікування хворих у стаціонарах лікувально-профілактичних закладів області.

Н.В.Стецюк, в.о. директора Полтавського обласного комунального підприємства «Полтавафарм», проінформувала про стан забезпеченості аптек області, підпорядкованих комунальному підприємству, необхідними медикаментами, виробами медичного призначення та вакцинами для проведення щеплень.

Н.І.Дурдикулиєва, головний лікар обласного Центру здоров’я, розповіла про проведену роботу з оперативного інформування населення про стан захворюваності та необхідні профілактичні заходи щодо запобігання захворюваності на ГРВІ та грип в області.

Усім членам штабу було дано відповідні доручення щодо покращення роботи в області з питань профілактики ГРВІ та грипу та активізації роботи з вакцинації населення в містах та районах.

Напишіть відгук